t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wolters te Laren
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wolters te Laren
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wolters te Laren
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Wim Wolters

Wim Wolters heeft een zeugenbedrijf in Gelderland met daarnaast een kleine akkerbouwtak. In het bedrijf werkt hij samen met zijn vrouw en een parttime medewerker. Sinds maart 2016 neemt hij deel aan Good Farming Star dat voor hem een logische keuze was.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Ik ben nu nog trotser op mijn bedrijf'

 

“Good Farming Star sprak me meteen aan: het zijn geen flauwekul-eisen op het gebied van welzijn. Ik was altijd al bezig met dierenwelzijn en door Good Farming Star ga ik nog een stapje verder. De dieren krijgen nu bijvoorbeeld afleidingsmateriaal in de stal. Zo spelen de pasgeboren biggen in de kraamhokken met jute zakken en hebben de iets oudere biggen kokers gevuld met stro om aan te knabbelen.

Sinds we meedoen met Good Farming Star zie ik dat mijn biggen vitaler zijn en beter groeien. Dat de biggen plezier hebben en gezonder zijn zorgt ook bij mij voor meer werkplezier. Daarnaast zijn we ook bezig met duurzaamheid. Met 200 zonnepanelen wekken we zelf de helft van onze stroombehoefte op. Ik zou graag nog meer zonnepanelen plaatsen. Mijn wens is om in de toekomst helemaal zelfvoorzienend te zijn wat betreft energie.

Ik vind het een prettig idee dat ook in de supermarkt zichtbaar is dat onze varkens een beter leven hebben. Consumenten kunnen dat in één oogopslag zien door het één ster Beter Leven keurmerk op de verpakking van het vlees. Zo kunnen ze een bewuste keuze maken. Good Farming Star zorgt ervoor dat ik nog trotser ben op mijn bedrijf. Het onderscheidt ons bedrijf van de grijze massa en dat geeft een goed gevoel.”