Vion laat herkomst zien van vlees Good Farming Star

Met de nieuwe website goodfarmingstar.com laat Vion aan een breed publiek zien hoe de keten Good Farming Star invulling geeft aan de productie van varkensvlees met  één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De site geeft informatie over de herkomst van het vlees en toont de varkenshouders achter het product.

De nieuwe site laat zien dat dat het Beter Leven-varkensvlees afkomstig is van Nederlandse varkenshouders die zich extra inspannen voor het welzijn en de gezondheid van het varken. Varkenshouders komen in beeld, met een kort interview en/of een video. Bij lancering van de website worden 4 varkenshouders op de website in beeld gebracht; dit aantal groeit de komende maanden verder.

Daarnaast toont Vion op de site ook waarmee het Beter Leven-varkensvlees uit de productieketen Good Farming Star zich onderscheidt. De intensieve samenwerking met een vaste groep varkenshouders is daarin een belangrijk element. Daardoor kan de productieketen flexibel inspelen op nieuwe inzichten en vragen uit de markt.

De site is een volgende stap van Vion in de ontwikkeling van Good Farming Star. Dit concept is geïntroduceerd in 2010 en geeft invulling aan het één ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Met Good Farming Star speelt Vion in op de vraag naar diervriendelijker en duurzamer geproduceerd varkensvlees in Nederland. In samenwerking met ketenpartijen (veehouders en supermarkten) en maatschappelijke organisaties levert de onderneming vertrouwd varkensvlees uit een geborgde en transparante keten.

Met de beslissing van steeds meer Nederlandse supermarkten en vleesverwerkende bedrijven om dit vlees op te nemen in het assortiment, is het concept de afgelopen jaren sterk gegroeid. Inmiddels leveren 185 varkenshouders hun varkens binnen de Good Farming Star-keten. Zij zijn georganiseerd in de leveranciersvereniging Starfarmers.

Eerder dit jaar concentreerde Vion de slacht en vleesproductie binnen het concept in de vestiging Groenlo. In deze kanalisatie, die zorgt voor een efficiënter en flexibeler proces, investeerde de onderneming 4 miljoen euro. Deze investering past in de focus op het optimaal verwaarden van de door Vion verwerkte varkens.