DIERENWELZIJN

Boerderijen die deelnamen aan Good Farming Star, voldoen aan extra voorwaarden voor het welzijn en de gezondheid van de dieren. Ook zijn er extra afspraken om duurzamer te produceren.

Binnen Good Farming Star, met één ster Beter Leven keurmerk hebben varkens meer ruimte in hun hokken. Ook krijgen de dieren extra speeltjes zodat ze zichzelf en elkaar lekker bezighouden. Bijvoorbeeld houten blokken waarmee ze kunnen spelen of stro om aan te knabbelen. Verder gelden er extra regels voor het transport van de dieren en worden mannelijke dieren niet gecastreerd.

DUURZAAMHEID

Er is extra aandacht voor de gezondheid van dieren en het voer voor de dieren. Het veevoer is speciaal afgestemd op wat de dieren nodig hebben. De soja in het veevoer voldoet aan specifieke duurzaamheidsregels, die door maatschappelijke organisaties als WWF worden ondersteund. De deelnemende boerderijen hebben ook maatregelen doorgevoerd op het gebied van milieu. Zo maken bijvoorbeeld alle Good Farming Star boerderijen gebruik van groene stroom. 

Vion werkt samen met  een groep van 185 Nederlandse varkenshouders die extra aandacht besteden aan het welzijn en de gezondheid van de varkens en aan duurzaamheid. De varkenshouders zijn aangesloten bij een leveranciersvereniging met de naam StarFarmers, waarmee we regelmatig overleggen en duidelijke afspraken maken.

Varkenshouders die meedoen met Good Farming Star, moeten tenminste voldoen aan alle voorwaarden die de Dierenbescherming stelt voor het één ster Beter Leven keurmerk. Daarnaast moeten de boeren ook voldoen aan de voorwaarden die de Nederlandse retail heeft gesteld, zoals bijvoorbeeld deelname aan het duurzame soja programma.Deelnemers aan Good Farming Star voelen zich persoonlijk verbonden met de ambitie om diervriendelijker en duurzamer varkensvlees te produceren.

PRODUCTIE

Vion slacht de varkens en verwerkt het vlees. Wij voldoen aan de strengste regels voor kwaliteit, hygiëne en veiligheid, zodat u erop kunt rekenen dat Beter Leven vlees niet alleen verantwoord is, maar ook lekker en vertrouwd.

Het één ster Beter Leven-vlees dat Vion levert aan supermarkten, is uitsluitend afkomstig van varkens van Good Farming Star-boeren. De Good Farming Star-producten worden bij Vion in aparte bedrijfsonderdelen en productielijnen verwerkt: gescheiden van andere productiestromen. Van slachterij tot en met het verpakken van vers vlees en vleeswaren. Het gehele productieproces wordt gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Zo zijn kwaliteit en herkomst van het product geborgd. Het Beter Leven logo op de voorkant van de verpakking geeft aan dat het vlees voldoet aan de eisen van de Dierenbescherming en het GGN nummer op de achterkant geeft aan dat de volledige keten wordt gecontroleerd.

Met varkensvlees geproduceerd volgens het Good Farming Star-programma, haakt Vion samen met varkenshouders, supermarkten en foodconcerns in op de behoefte van consumenten aan verantwoord geproduceerd vlees. Door binnen Good Farming Star samen te werken met een vaste groep varkenshouders, kunnen goede afspraken worden gemaakt voor verantwoord, vertrouwd en eerlijk varkensvlees. De herkomst van het vlees is bekend. We kennen de gehele productieketen: van de omstandigheden op de boerderij tot en met het vlees dat u koopt in de supermarkt. Van boer tot bord, vertrouwd en dichtbij.

ONDERSCHEID

We onderscheiden ons door onze transparante en krachtige samenwerking met de Good Farming Star-varkenhouders; de StarFarmers. Wij gaan minimaal uit van de regels voor het Beter Leven keurmerk met één ster die zijn ontwikkeld door de Dierenbescherming. Daarnaast moeten de boeren ook voldoen aan de voorwaarden die de Nederlandse retail heeft gesteld, zoals het gebruik van verantwoorde soja. Deelnemers aan Good Farming Star voelen zich persoonlijk verbonden met de ambitie om diervriendelijk en duurzaam varkensvlees te produceren.

CONSUMENT

Het vlees met één ster Beter Leven-keurmerk vanuit de Good Farming Star-keten, is te koop in een groot aantal supermarkten, zoals onder andere Albert Heijn en Plus..  Ook een bedrijf als Unilever maakt gebruik van Good Farming Star-vlees, onder andere voor Unox-rookworst.