Varkensboerderijen druk bezocht tijdens de AH Buitendag

Op maandag 2 april (Tweede Paasdag) vond de jaarlijkse Albert Heijn Buitendag weer plaats. In totaal 74 boeren, telers en leveranciers van Albert Heijn openden hun (stal)deuren voor het publiek. Good Farming Star en biologische varkenshouders door het hele land hebben deze dag als trotse ondernemers laten zien waar ons varkensvlees vandaan komt. In totaal bezochten bijna 11.000 mensen deze dag één van de 8 deelnemende varkensboerderijen.

Door het hele land waren de ondernemers de hele dag druk in de weer om hun bezoekers te laten zien hoe ze iedere dag hun producten, die uiteindelijk bij Albert Heijn in de schappen liggen, produceren. Er deden vijf Good Farming Star en drie biologische varkensboerderijen van De Groene Weg mee. De varkenshouders, Vion medewerkers en Albert Heijn hebben zich fantastisch ingezet om deze dag tot een succes te maken. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd op de bedrijven. Zo kregen de bezoekers onder andere een rondleiding over het bedrijf, konden ze varkensvleesproducten proeven en voor de kinderen was er een quiz over varkens. Het was wederom een succesvolle dag!

Met de AH Buitendag wil Albert Heijn haar klanten laten zien waar en hoe de producten die in de supermarkt worden verkocht, worden geproduceerd. De dag is vooral ook bedoeld om kennis te maken met ondernemers die aan de basis staan van de vele verse producten in het winkelschap. Vion en De Groene Weg hebben de deelnemende varkenshouders ondersteund met promotionele middelen en helpende handen. Het resultaat van deze dag is positieve beeldvorming en beleving over de Good Farming Star- en biologische keten van boerderij tot en met afnemer door transparant te zijn naar de burger en consument.