Stiphout 18 bewerkt_LR
Stiphout 05 bewerkt_LR
Stiphout 17 bewerkt_LR

Twan en Eric Stiphout

De broers Twan en Eric Stiphout hebben samen een gemengd bedrijf met varkens en akkerbouw in Oost-Brabant. Ze besteden veel aandacht aan hygiëne en de gezondheid van hun varkens. Sinds 2016 doen ze mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'We praten nu meer over onze varkens met de consument'

 

“Als varkenshouders hebben we altijd veel aandacht besteed aan de gezondheid van onze dieren. Want als een dier gezond is, zit het lekker in zijn vel. We besteden veel aandacht aan hygiënemaatregelen zodat de kans op infecties zo klein mogelijk is. Als er bezoekers op ons bedrijf komen, moeten ze bijvoorbeeld eerst douchen en onze bedrijfskleding aantrekken voordat ze de stal in mogen. Daarnaast komen er hier geen dieren van andere bedrijven, elk varken op ons bedrijf is hier ook geboren.

Sinds 2016 doen we mee met Good Farming Star. Daarvoor hebben we de stallen behoorlijk aangepast. Onze varkens en biggen hebben meer bewegingsruimte gekregen door plateaus in de hokken. Daar maken ze goed gebruik van. Je ziet ze letterlijk op en neer rennen, heel leuk. Verder hebben we in alle hokken strokokers gemonteerd, dat zijn grote kunststof pijpen met een staaf geperst stro. De varkens spelen hiermee door eraan te schuren en te knabbelen. En ze kunnen wroeten in het stro dat op de grond valt.

Nu we meedoen met Good Farming Star, praten we veel vaker over onze varkens met vrienden en bekenden. Ik ben er trots op dat vlees van onze varkens in de winkel ligt met één ster van het Beter Leven keurmerk. Wij geloven in dit concept, ik denk dat steeds meer Nederlanders voor ons vlees zullen kiezen. We lopen in Nederland voorop, ik verwacht dat consumenten in andere West-Europese landen dit voorbeeld zullen volgen.”