t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Derikx te Heide.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Derikx te Heide.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Maatschap Derikx te Heide.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Tom Derikx

Tom Derikx runt samen met zijn vader Martien een varkensbedrijf nabij Venray. Martien zorgt voor de zeugen, Tom voor de biggen en de volwassen varkens. Ze kiezen bewust voor duurzaamheid en voor Good Farming Star. Het bedrijf was een van de eerste deelnemers in het concept.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

 

'Onze dieren hebben een mooie kleur, dat betekent dat ze het goed hebben'

 

''Mijn vader en ik zijn lange termijn denkers. Over tien of over twintig jaar willen we ook nog een varkensbedrijf hebben. Mijn vader heeft daarom al vaak meegewerkt aan nieuwe concepten in de varkenshouderij. Ook bij Good Farming Star werden we - samen met andere bedrijven - gevraagd om mee te denken. Hoe kunnen we de varkenshouderij diervriendelijker en milieuvriendelijker maken met investeringen die behapbaar zijn voor de varkenshouder? Daar zijn de principes van Good Farming Star uitgerold.

De gezondheid van de varkens staat bij ons voorop. We zorgen voor optimale hygiëne door alle biggen die in dezelfde periode geboren worden als groep naar de volgende stal te verplaatsen. Op deze manier kunnen we alles goed schoonmaken voordat de volgende groep wordt geboren. En zo gaat het ook als de biggen weer doorgaan naar de vleesvarkensstal.

Ik vind het mooi dat Nederlands vlees zich onderscheidt door goede kwaliteit en dierenwelzijn. We doen meer voor dierenwelzijn en milieu dan in veel andere Europese landen. Daarin moeten we voorop blijven lopen. Ik denk dat dat goed is voor de Nederlandse varkenshouderij en voor de varkens natuurlijk. Op ons bedrijf zie ik dat de dieren een mooie kleur hebben en goed groeien. Dat betekent dat ze het goed hebben en gezond zijn. En daar doen we het voor.''