vandenBerg
vandenBerg
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Tiny van den berg te Volkel.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Tiny van den Berg

Tiny van den Berg runt samen met zijn zoons Mark en Tony een varkensboerderij in Noord-Brabant. Het bedrijf heeft twee locaties: een met zeugen waar de biggen worden geboren, en een waar de biggen opgroeien tot volwassen varkens. Mark en Tony zorgen voor de zeugen en Tiny zelf voor de volwassen varkens.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'We kijken elke dag wat er beter kan'

 

“We hebben een echt familiebedrijf. De taken zijn goed verdeeld en het is prettig dat we bij elkaar kunnen inspringen als dat nodig is. Mijn vader is het bedrijf ooit samen met zijn broer begonnen, en nu hebben mijn drie broers en ik ieder een eigen varkensbedrijf. Sinds de start is het bedrijf dus flink gegroeid. Ik ben er trots op dat mijn zoons straks ook ieder een eigen bedrijf hebben. Ook mijn vrouw heeft een belangrijke taak. Door de jaren heen is er steeds meer administratie bij gekomen, en dat regelt zij.

Met een groot bedrijf moet het soepel lopen en dat kan alleen met gezonde dieren. We werken daarom altijd met moderne methoden, waardoor we drie jaar geleden ook gemakkelijk konden instromen bij Good Farming Star. En nog steeds kijken we elke dag naar wat er beter kan. Het dierenwelzijn is daarbij heel belangrijk. Ook is het fijn om veel varkenshouders in de familie te hebben, je kunt veel van elkaar leren. Ik ben ervan overtuigd dat er toekomst zit in de varkenshouderij, zolang we er de schouders onder blijven zetten om het beste van onze bedrijven te maken.”