Korevaar_HTH0584_LR
Korevaar_HTH0562_LR
Korevaar_HTH0570_LR

Theo Korevaar

Hoeve Gijbeland is een echt familiebedrijf in Zuid-Holland. Theo Korevaar, zijn broer Gerard en diens schoonzoon Gerco houden hier varkens en melkkoeien. Van de melk maken ze zelf kaas en als producent van een streekproduct hechten ze aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Wij willen respectvol omgaan met onze dieren'

 

''De combinatie melkkoeien en varkens komt in het Zuid-Hollandse weidegebied van oudsher veel voor bij veehouders die zelf kaas maken. De wei, het eiwitrijke vocht dat overblijft bij de kaasproductie, werd gevoerd aan de varkens. Die traditie hebben wij op ons bedrijf altijd in stand gehouden. Wei is voedzaam en varkens vinden het heerlijk.

We doen sinds 2016 mee met Good Farming Star. Het spreekt ons aan omdat we via het Beter Leven-concept iets extra’s doen voor het dierenwelzijn. Onze varkens krijgen nu meer ruimte, ze krijgen speelgoed en we houden in de stal een natuurlijk dag- en nachtritme aan. Je ziet dat de hokken wat minder vol zijn, de varkens zitten lekkerder in hun vel. Ik kan daar echt van genieten.

Onze kaas ligt onder het streekproductenmerk GIJS in de PLUS supermarkten. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Het Beter Leven keurmerk voor onze varkens past daar bij. Wij willen respectvol omgaan met onze dieren.''