Good Farming Star-leveranciers volop in het nieuws

In de media kwamen de afgelopen periode regelmatig Good Farming Star-leveranciers voorbij. In verschillende kranten, magazines en ook tijdens de tv-reclameblokken zagen we bijvoorbeeld Anne-Marie Noordman. De Lemelerveldse (OV) varkenshoudster speelde de hoofdrol in een reclamespot van Albert Heijn, die onder andere in de Beter Leven-week van de Dierenbescherming werd uitgezonden.

Landelijke exposure
Anne-Marie laat in de reclamespot vooral zien hoe zij haar dieren verzorgt en hoeveel plezier ze daarin heeft. Eric van der Hurk, varkenshouder in Nistelrode (NB), mocht in vrouwenmagazine Flair uitleggen wat Good Farming Star inhoudt. Het zelfde deed Helga Wikkerink, varkenshoudster in Sinderen (GD), in dagblad de Telegraaf.

Patécafé tijdens Dutch Design Week
Heel iets anders deden Marcel en Miriam Berkvens, varkenshouders in Mariahout (NB). Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden zij overladen met positieve reacties op hun Patécafé. “We willen als Good Farming Star-varkenshouders een gesprek met burgers aangaan over de moderne varkenshouderij. Het uitdelen van de paté is hiervoor een mooi aanknopingspunt”, aldus Miriam. Het café ontwikkelden ze samen met consultancy- en vormgevingsbureau Foodcurators.

In de vakpers: nieuwe stallen en 1.000 gram groei per dag
Een andere varkenshouder in het nieuws was Gerlof van der Vinne uit Alteveer (DR). Hij schakelde over naar het Good Farming Star-concept om zijn stalruimte optimaal te gebruiken. Ook was er in de pers aandacht voor de opening van nieuwe varkensstallen zoals bij Willy Stoffelen in Ottersum (LB) en bij boerderij Mevar Meeden van Marijke en Wiebe in ’t Hout in Veendam (GR). En er is een inspirerend verhaal van Bennie Beulink uit Zelhem (GD) gepubliceerd in de vakpers. Hij daagde zichzelf en zijn zonen Rudy en Remco uit 1.000 gram groei per dag te realiseren. “Genetisch is het mogelijk, maar het komt er nog niet uit”, aldus Bennie Beulink.

Trots op zoveel transparantie en enthousiasme
Als wij, als Vion, de Good Farming Star-varkenshouders zo in beeld zien komen zijn wij oprecht trots. Het enthousiasme, de openheid en het vakmanschap spat van de verhalen. Met elk verhaal groeit Good Farming Star en verstevigen wij onze positie. Door verhalen te vertellen en te delen slagen we er in Good Farming Star stevig te profileren. Dat is een positieve ontwikkeling en daar mogen we met elkaar trots op zijn.