15. Boer Remco en Rudy - Achterhoek (1)_LR
15. Boer Remco en Rudy - Achterhoek (3)_LR
15. Boer Remco en Rudy - Achterhoek (2)_LR

Rudy en Remco Beulink

De broers Rudy en Remco Beulink hebben een varkensbedrijf in de Achterhoek. Ze voeren hun varkens voor een groot deel met producten die ze zelf verbouwen of kopen bij boeren in de regio.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Dierenwelzijn begint voor ons bij de gezondheid van de varkens'

 

''Dierenwelzijn begint voor ons bij een gezond varken. Wij hebben in onze stal een ventilatiesysteem dat zorgt voor veel frisse lucht. Daarmee creëren we een gezond stalklimaat.

We voeren onze varkens mais in de vorm van CCM (Corn Cob Mix). Dat is ingekuilde korrelmais. De varkens vinden het heel lekker en het is goed voor hun darmen. Aan de mais worden tijdens het inkuilen melkzuurbacteriën toegevoegd. Deze bacteriën werken als probiotica (zogeheten goede bacteriën), vergelijk het maar met Yakult of de yoghurt van Vifit. Het zorgt voor gezonde, blije varkens en dus ook voor een blije boer.

Behalve maïs voeren we ook gerst. We vullen dat aan met soja en een kleine hoeveelheid brok van de veevoerfabriek. We verbouwen de maïs en de gerst deels zelf en daarnaast halen we het bij boeren in de buurt. De mest van onze varkens gaat weer terug naar het land. Ik vind dat een mooie regionale kringloop.

Wij waren één van de pioniers van Good Farming Star. Ik ben er nog steeds heel positief over. Het mooie aan het concept is dat boeren en de vleesindustrie samen met de Dierenbescherming en de consument ervoor zorgen dat varkens een beter leven hebben. De perfecte win-winsituatie. Dat wil toch iedereen?''