DSC_4938_LR
DSC_4926_LR
DSC_5233_LR

René van Schijndel

René van Schijndel heeft samen met zijn broer Martin een varkensbedrijf in Gelderland. Ze hebben het bedrijf zo’n vier jaar geleden overgenomen van hun ouders, maar hun vader Jan werkt nog dagelijks mee. Naast de varkens hebben ze een akkerbouwtak en werkt René part-time buitenshuis.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Erg mooi om te zien hoe de varkens wroeten en spelen'

 

''We vinden het leuk om dingen uit te proberen, steeds te blijven kijken naar wat consumenten graag willen en wat goed is voor dierenwelzijn. Toen we in 2011 een nieuwe stal bouwden, hebben we gekozen voor een wroetstal. Die heeft veel daglicht. De vloer van de stal bedekken we elke 3 á 4 dagen met vers strooisel om in te wroeten en te spelen. Deels komt dat strooisel van het eigen bedrijf: het stro van het koolzaad dat we verbouwen, hakselen we en vermengen we met zaagsel. Erg mooi om te zien hoe de varkens daarmee wroeten en spelen.

We hebben ook een zichtruimte gemaakt die elke dag open is voor mensen die met eigen ogen willen zien hoe we de varkens houden. Onze zichtstal is aangesloten bij de stichting Varkens in Zicht, die als doel heeft de varkenssector inzichtelijker en toegankelijker te maken voor de consument. Ik vind het belangrijk om mensen het verhaal achter hun stukje vlees te laten zien.

In 2012 hebben we ons aangesloten bij Good Farming Star. Wat ik er mooi aan vind is dat we als Nederlandse varkenshouders en de slachterij samenwerken en er samen voor zorgen dat er in de supermarkten Nederlands varkensvlees ligt. Ik ben er trots op om op deze manier voor de Nederlandse markt te produceren.''