imgl6829
111
112

Paul Horevoorts

Het bedrijf van Paul Horevoorts in West-Brabant combineert varkenshouderij en akkerbouw. Wat betreft de varkens, doet Horevoorts sinds 2011 mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Bezig zijn voor goed en verantwoord voedsel; daar ben ik trots op'

 

“Ik wil graag inspelen op de wensen van de consument. En een beter leven voor de dieren: daar sta ik persoonlijk volledig achter. Ons bedrijf voert dan ook één ster Beter Leven keurmerk.Wij doen sinds 2011 mee met Good Farming Star. We hebben daarvoor ons bedrijf anders ingericht. Als je dieren meer ruimte wilt geven, kun je minder varkens in dezelfde stal houden. Daardoor worden onze kosten per varken wat hoger. Maar die kosten krijgen we vergoed, omdat we iets meer voor onze varkens betaald krijgen.

Dat kan doordat de consument bereid is extra te betalen voor Beter Leven-varkensvlees met één ster. Er is een omslag gaande, dat duurt altijd een tijdje. Er zijn gelukkig steeds meer mensen die het echt iets waard vinden dat wij de dieren een beter leven geven.

Als ik zelf in de supermarkt kom, kijk ik altijd even of ons vlees er ligt. Dat geeft je een trots gevoel. Want dan weet je dat je bezig bent voor goed en verantwoord voedsel.”