ONZE BOEREN GEVEN VARKENS EEN BETER LEVEN

Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming, komt uit het programma dat Good Farming Star heet. Vion is samen met de Dierenbescherming, Albert Heijn en Unilever (Unox) in 2010 initiatiefnemer geweest van de marktintroductie van varkensvlees met één ster Beter Leven. In het Good Farming Star-programma werkt Vion samen met een groep van 185 Nederlandse varkenshouders. Zij zorgen ervoor dat de dieren op hun bedrijf een beter leven hebben. Ze besteden extra aandacht aan welzijn en gezondheid van de varkens en een duurzamere wijze van het houden van dieren.

Binnen Good Farming Star hebben varkens meer ruimte in hun hokken. Ook krijgen ze speeltjes, zodat ze zichzelf en elkaar lekker bezighouden. Bijvoorbeeld houten blokken en kettingen waarmee ze kunnen spelen of stro om aan te knabbelen. Er gelden extra regels voor het transport van de dieren en mannelijke dieren worden niet gecastreerd.

Daarnaast is er extra aandacht voor de gezondheid en het eten van de dieren. Het veevoer is speciaal afgestemd op wat de dieren nodig hebben. De soja die in het veevoer zit, voldoet aan specifieke duurzaamheidseisen die door maatschappelijke organisaties worden ondersteund.

 

De deelnemende boerderijen hebben in het kader van duurzaamheid ook milieumaatregelen doorgevoerd. Zo maken bijvoorbeeld alle Good Farming Star-boerderijen gebruik van groene stroom.
Klik op de kaart om de verhalen van onze boeren te bekijken.