Roording_HTH5943_LR
Roording_HTH5964_LR
Roording_HTH6459_LR

Marco en Susan Roording

De familie Roording heeft een varkensbedrijf in de Gelderse Achterhoek. Marco is daarnaast ook als zelfstandige actief buiten de agrarische sector. Zij doen sinds 2016 mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Met Good Farming Star kunnen we iets moois laten zien'

 

''Wij vinden dat je als varkenshouder zo goed mogelijk voor je dieren moet zorgen. Daarom past varkens houden met één ster van het Beter Leven keurmerk bij ons. Wij hebben altijd al veel aandacht besteed aan de gezondheid van de dieren, door het toepassen van bio-security. Nu besteden we ook extra aandacht aan het dierenwelzijn. De varkens in onze stal hebben meer ruimte, meer licht en meer afleiding- en speelmaterialen.

We hebben een middelgroot varkensbedrijf. Marco is behalve varkenshouder ook als zzp’er actief met grondverzetwerk. De combinatie van een eigen varkensbedrijf en buitenshuis werken is een mooie combinatie. Als zzp’er komt Marco in contact met verschillende mensen. Hij praat dan graag met anderen over ons varkensbedrijf. Wij vinden dat we met Good Farming Star iets moois kunnen laten zien. Iedereen mag bij ons in de stal komen kijken; of dat nu de buren zijn of een groep kinderen van het kinderdagverblijf waar Susan werkt.

Als we vlees met één ster van het Beter Leven keurmerk zien liggen in de winkel, denken wij: dat zou wel eens van onze varkens kunnen zijn. Wij zijn er trots op.''