groot1
klein1
klein2

Kees en Dennis van Balkom

Maatschap van Balkom in midden Brabant heeft zeugen, biggen en varkens. Dennis van Balkom is de beoogd bedrijfsopvolger van het familiebedrijf. De maatschap is sinds najaar 2016 deelnemer in het Good Farming Star programma, met het één ster Beter Leven keurmerk.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

‘Nederlands vlees moet herkenbaar zijn’

“Sinds vorig jaar doen we mee met Good Farming Star. Daarvoor zijn twee redenen. Ten eerste hebben de varkens meer ruimte en daar voelen zij zich goed bij. En ten tweede vind ik het heel belangrijk dat Nederlands vlees herkenbaar is.

In onze stallen hebben de zeugen jutezakken om zich te nestelen. Bovendien beschikken de varkens over stro in de stal en dat vinden ze fijn. Ook hebben we overal houten speeltjes liggen. Zo is er op allerlei manieren voor alle varkens extra afleiding.

De varkens hebben een chip in hun oren, hierdoor zijn de varkens individueel te herkennen en zijn alle gegevens over het varken direct beschikbaar. Zo kun je direct zien wanneer het varken is geboren en wie zijn ouders zijn.

 

We verduurzamen ons bedrijf en houden rekening met de omgeving. Zo gebruiken we groene stroom en we hebben de stallen voorzien van luchtwassers, die de lucht zuiveren. Vooral dat laatste levert ons veel positieve reacties op. Bij ons in de buurt ligt een aantal campings en de kampeerders ruiken onze varkensstal niet.

Maar het allermooiste van Good Farming Star vind ik, dat ik in de supermarkt nu ons eigen stukje vlees zie liggen. Ik houd niet van anonieme producten waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Steeds meer consumenten denken er ook zo over. Dankzij het Beter Leven keurmerk kunnen zij Nederlands vlees nu herkennen. Met Good Farming Star-vlees, weet je wat je eet.’’