Berenpas_HTH5379_LR
Berenpas_HTH5343_LR
Berenpas_HTH5372_LR

Johan Berenpas

Johan Berenpas heeft samen met zijn vrouw en zoon een gemengd bedrijf met varkens en melkvee in Gelderland, dat al bestaat sinds 1864. Daarnaast hebben ze op hun bedrijf ook een ‘skelterboerderij’ die ze verhuren voor kinderfeestjes. Sinds 2017 zijn ze aangesloten bij Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Losse mais in het hok vinden de varkens nog uitdagender dan strokokers'

 

''De zeugenhouder die aan mij biggen levert deed mee aan Good Farming Star. Op die manier ben ik ermee begonnen. Ik houd nu minder varkens. Mijn stal voldeed al grotendeels aan de eisen van Good Farming Star. De varkens hebben nu strokokers om aan te knabbelen en mee te spelen. Daarnaast loop ik twee keer per dag een rondje door de stal met een emmer mais, dat ik bij de varkens strooi. Daar gaan ze altijd direct mee wroeten, dat vinden ze nog uitdagender dan de strokokers.

Wij verhuren ook ruimte voor kinderpartijtjes. In een grote omgebouwde schuur kunnen de kinderen spelen met zand, water en stro, en we hebben een grote skelterbaan buiten. We  spreken regelmatig met mensen van buiten het bedrijf. Ik merk dat veel mensen niet weten hoe het er echt op een veebedrijf uitziet. Ze zijn dan positief verrast te horen en te zien hoe ik mijn dieren houd.

Voor de koeien hebben we kort geleden een serrestal gebouwd. Dat is een open stal met doorzichtig dak, wat zorgt voor veel licht en lucht. Voor de dieren is dat heerlijk, net alsof ze buiten lopen. Als we ooit een extra stal voor de varkens gaan bouwen, zou ik zeker overwegen om hier ook een serrestal van te maken.''