groot1
klein1
klein2

Jan Vermeer

Jan Vermeer en zijn vrouw Annemarie hebben een varkensboerderij tussen Eindhoven en Tilburg. Hun jongste zoon Dirk (op de foto) is vaak in de stal te vinden. Net als zijn broers Luc en Juul die soms ook meewerken op het bedrijf. Sinds het voorjaar van 2016 doet Vermeer mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

‘Afzet dicht bij huis vind ik belangrijk’

 

“Als je voor de Nederlandse markt werkt, weet je waar je het voor doet. Wij staan dag en nacht klaar voor onze varkens. Dat wordt gewaardeerd. Mensen die ik over ons bedrijf vertel, reageren altijd positief. Voor mij is dat een belangrijke reden om mee te doen aan Good Farming Star. Ik vind het trouwens een goede zaak dat ons Nederlandse vlees in de winkel herkenbaar is.

 

Toen we begonnen met Good Farming Star, hebben we de varkens meer ruimte gegeven en de deurtjes tussen de hokken open gezet. Ze kunnen zo veel meer heen en weer lopen. Als de varkens meer kunnen bewegen, vinden ze dat prettig.

 

We hadden al speelkettingen in de stal. Daar hebben we er nog een paar bij gehangen. Ook gebruiken we nu ander veevoer. We werken met groene stroom en we hebben een warmtepomp in onze stal. Daarmee vangen wij in de zomer warmte uit de stal op en die slaan we op in de grond. In de winter gebruiken we deze warmte dan weer. Dat is energiezuinig en geeft een mooi gelijkmatig klimaat in de stal.

 

Ik vind het mooi om te werken volgens de Good Farming Star-principes. Het geeft ons de energie om door te gaan met waar we mee bezig zijn.’’