Doeschot_HTH6354_LR
Doeschot_HTH6414_LR
Doeschot_HTH6392_LR

Jan en Caroline Doeschot

Caroline Doeschot heeft met haar man Jan een varkensbedrijf in Twente. Voor hen betekent Good Farming Star blijere en gezonde varkens en een fijne werkplek voor de boer.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Je wilt ze allemaal even in de ogen hebben gekeken'

 

Als varkenshouder wil je het beste voor je dieren. Dat begint met aandacht. We komen elke dag in de stal en weten van elk hok of er een varken is dat extra aandacht nodig heeft. Je wilt ze allemaal even in de ogen hebben gekeken.

We hebben in 2015 een nieuwe stal gebouwd volgens de richtlijnen van het één ster Beter Leven keurmerk. Dat betekent extra ruimte voor de dieren, speeltjes in de hokken en stro om op te kauwen. Onze stal heeft hoge plafonds, waardoor de hokken veel volume hebben met volop licht en frisse lucht. Elk hok heeft een plateau, een soort extra verdieping waardoor varkens meer bewegingsruimte hebben. In deze stal leven blijere en gezonde varkens, het is een fijne werkplek voor de boer.

Toen we de nieuwe stal bouwden, wisten we nog niet zeker of we konden meedoen met Good Farming Star. Een stijgende marktvraag naar één ster Beter Leven vlees is hierbij belangrijk. Daarmee namen we een risico. Gelukkig groeit de vraag naar vlees met het keurmerk van de Dierenbescherming, en konden wij ook aansluiten. Daar zijn we blij mee, voor mij is dit de toekomst voor de varkenshouderij.''