Vos_HTH0736_LR
Vos_HTH0700_LR
Vos_HTH0835_LR

Jakob Vos

Jakob Vos heeft al meer dan 30 jaar een zeugenbedrijf in Oost-Groningen. Hij heeft een vaste medewerker, Jane. Als varkenshouder heeft hij de gezondheid en het welzijn van zijn varkens altijd belangrijk gevonden.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Met het één ster Beter Leven keurmerk staan we midden in de samenleving'

 

“Ik zit al 30 jaar in de varkenshouderij en heb altijd het welzijn en de gezondheid van mijn dieren hoog in het vaandel gehad. Waar het om draait, is dat je op een rustige, respectvolle manier omgaat met dieren. Het is ook een kwestie van aandacht voor details. Neem bijvoorbeeld de voerplaatsen. Wij houden onze zeugen in een grote groep, met verschillende voerstations. Als er één zo’n station kapot is, kunnen de dieren in principe bij een ander station eten. Maar dat doen de meesten niet, want het zijn gewoontedieren. Dan zorg je ervoor dat de storing meteen wordt oplost.

Wij doen vanaf het begin mee met Good Farming Star. Bij de start was ik meteen enthousiast. We hebben destijds een aantal kleine aanpassingen gedaan om aan de voorwaarden te voldoen: meer ruimte in de huisvesting van de biggen en extra speeltjes in de hokken. Voor de rest sloot het concept al aan bij onze manier van werken.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat het vlees van onze varkens met het één ster Beter Leven keurmerk in de Nederlandse winkels ligt. Wij staan voor een goed en gezond Nederlands product, voor de Nederlandse consument. Dat is afkomstig van varkenshouders die midden in de samenleving staan. Daar ben ik trots op.”