Bouwers_HTH4689_LR
Bouwers_HTH4659_LR
Bouwers_HTH4794_LR

Iris Bouwers

Iris Bouwers heeft samen met haar ouders een bedrijf met akkerbouw en varkens in Drenthe. Ze deelt haar enthousiasme over Good Farming Star en het Beter Leven keurmerk in binnen- en buitenland.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Buitenlandse collega-boeren vinden Good Farming Star verrassend'

 

''Wij behoren tot de eerste deelnemers van Good Farming Star. In het verleden hielden we onze varkens als scharrelvarkens. Maar omdat de afzet van scharrelvlees geen succes was in Nederland, moesten we kiezen: óf nog verder ontwikkelen tot biologisch óf overstappen op gangbare varkenshouderij. Omdat wij varkens willen houden met oog voor het dierenwelzijn, waren we blij met de introductie van Good Farming Star in 2011. Het is een mooi concept. De extra ruimte voor de dieren, de aandacht voor de inrichting van de hokken en speelmaterialen passen bij de manier waarop wij varkens willen houden.

Ik ben enthousiast over het sterrensysteem van de Dierenbescherming. De consument krijgt op deze manier meer inzicht in de keten en kan een bewuste keuze maken. Biologisch is voor veel mensen relatief duur. Daarom is het een fijn idee dat er meer keuzemogelijkheden zijn op het gebied van dierenwelzijn. Op de Facebook-pagina van ons bedrijf deel ik regelmatig updates over het reilen en zeilen op de boerderij: ik geloof dat we alleen draagvlak voor onze sector behouden wanneer we eerlijk en transparant communiceren over wat we doen. Daarom denken we er ook over om onze stal om te bouwen tot zichtstal. Dan zouden mensen de hele dag door kunnen zien hoe wij werken.

Als vicevoorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren spreek ik vaak collega’s in het buitenland. Als ik vertel over Good Farming Star en het Beter Leven keurmerk in Nederland, reageren ze heel verrast. Ook elders in Europa zijn jonge boeren op zoek naar draagvlak voor de sector, een manier om dieren een beter leven te geven en een passend verdienmodel. Ik ben blij dat wij dat met Good Farming Star hebben gevonden.''