Stegeman_HTH7018_LR
Stegeman_HTH7050_LR
Stegeman_HTH7058_LR

Herwin en Jolanda Stegeman

Herwin Stegeman heeft samen met zijn vrouw Jolanda een boerderij met melkkoeien en varkens in de Twente. Ze doen bijna vanaf het begin mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Het Beter Leven keurmerk heeft iets in beweging gezet'

 

''Wij waren al langer aan het nadenken over de gangbare manier van varkens houden op ons bedrijf. We wilden de varkens in onze stal meer ruimte geven. Onze gedachte was dat varkens beter groeien als ze een beter leven hebben. Daarom waren wij meteen geïnteresseerd toen Good Farming Star in 2011 begon.

Het Good Farming Star-concept voldoet aan de voorwaarden voor één ster van het Beter Leven keurmerk. En dat past goed bij ons. Wij hebben in de praktijk ervaren dat de varkens inderdaad een beter leven hebben als ze meer ruimte krijgen. Je ziet dat ze schoner blijven. Je merkt dat er meer rust in de stal heerst. Ik zie ook dat de gezondheid van onze varkens beter is, nu ze meer ruimte krijgen.

Wat mij aanspreekt is dat Good Farming Star aansluit bij de wensen van de Nederlandse consument. We zijn allemaal gevoelig voor de prijs van producten. Met het één ster Beter Leven keurmerk is het prijsverschil met regulier vlees in de winkel niet te groot. Consumenten die geven om het dierenwelzijn hebben dat er wel voor over. Het keurmerk heeft echt iets in beweging gezet. Vrijwel elke supermarkt heeft inmiddels varkensvlees met één ster in de schappen. Dat is mooi.''