t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wikkerink te Winterswijk
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wikkerink te Winterswijk
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Wikkerink te Winterswijk
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Henk Wikkerink

Henk Wikkerink heeft samen met zijn vrouw en hun zoon een boerderij nabij Winterswijk met varkens, pluimvee en schapen. Daarnaast doet hij ook nog aan akkerbouw. Hij geniet van de diversiteit van zijn bedrijf en zou het niet anders willen. De varkens zijn wel zijn favoriet. Sinds 2016 doet hij mee met Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Ik produceer voedsel, en dat doe ik met varkens, kippen, schapen en akkerbouw'

 

“Mijn bedrijf heeft nog veel weg van de boerderij van mijn opa, dat vind ik mooi. Ik vind boeren een machtig mooi beroep, zeker met zo’n divers bedrijf. Toch zie ik mezelf niet echt als boer, ik voel mij meer voedselproducent. Ik produceer voedsel, en dat doe ik met varkens, kippen, schapen en akkerbouw. Dat geeft me het gevoel dat ik iets bijdraag, dat is mijn drive voor mijn boerderij. Ik speel een rol in dit leven.

De varkenshouderij is de hoofdtak van mijn bedrijf. Ik vind varkens enorm leuke dieren, met hun twinkelende ogen en grote glimlach. Het zijn ook heel vriendelijke dieren, ik kan ermee lezen en schrijven en ik mag er graag mee werken. In het voorjaar van 2016 heb ik me aangesloten bij Good Farming Star. Hoewel mijn bedrijf niet groot is, vind ik het wel belangrijk om mee te gaan met innovaties en om toekomstgericht te zijn.

Ik heb nu meer speelmateriaal en minder dieren in dezelfde stal, waardoor ze meer ruimte hebben. Ik merk dat dat goed is voor hun gezondheid. Elke avond strooi ik een handvol hooi in alle hokken. Daar vliegen ze dan meteen op af want varkens zijn van nature heel nieuwsgierig en levendig.”