Vrielink_HTH7184_LR
Vrielink_HTH7085_LR
Vrielink_HTH7214_LR

Henk en Gerko Vrielink

Sinds mei 2017 hebben Henk Vrielink en zijn zoon Gerko een varkensbedrijf in Midden-Drenthe. Ze konden daar een varkensbedrijf overnemen zodat ze verder konden groeien. Gerko wordt klaargestoomd als opvolger. Want een varkensbedrijf runnen, dat is niet niks.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'We hebben al een eigen waterbron en willen ook zonnepanelen'

 

''De varkens komen als biggen hier binnen en groeien hier op. Dat kan alleen als ze goed gezond zijn en weinig stress hebben. Heel belangrijk is dat ze goed blijven eten. Daarom werken we met vier voerfases. Door langzaam op te bouwen is de overstap van de ene op de andere voersoort gemakkelijker. Daarnaast moeten de varkens zich ook veilig voelen. We hebben grote groepen met compartimenten. De varkens kunnen vrij door de stal lopen en steeds een ander compartiment opzoeken. In die kleinere ruimtes voelen ze zich veiliger. Ze hebben ook verschillende soorten speelmateriaal en stroruiven. De varkens hoeven zich bij ons niet te vervelen.

Ik doe nu de dagelijkse werkzaamheden en Gerko springt bij voor de grotere klussen, zoals het schoonspuiten van de stallen. Hij helpt ook bij het afleveren van de dieren. Dan brengen we de varkens eerst samen in een aparte afdeling. Dat levert voor de andere varkens minder stress op.

Dit bedrijf deed al mee aan Good Farming Star toen we het wilden overnemen. We hebben het concept goed bestudeerd en het spreekt ons aan. Duurzamer werken is mooi, we hebben al een eigen waterbron en willen ook zonnepanelen nemen. We willen het ook zo goed mogelijk doen voor de varkens. We merken dat wat meer ruimte ze echt goed doet. De varkens zijn gezonder en groeien goed. Ons bedrijf is helemaal klaar voor de toekomst.''