Harenberg_HTH9077_LR
Harenberg_HTH8982_LR
Harenberg_HTH9013_LR

Harry en Willy Harenberg

Harry en Willy Harenberg hebben een zeugenbedrijf in Overijssel. Zij doen veel voor de gezondheid van hun varkens, met Good Farming Star komt daar extra leefruimte en speelplezier voor de dieren bij.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Biggen kunnen hun energie kwijt met het speelmateriaal'

 

''Goed voor je dieren zorgen is het belangrijkste wat varkenshouders kunnen doen voor het dierenwelzijn. Ons bedrijf heeft de hoogste hygiënestatus. Dat betekent dat we officieel vrij zijn van verschillende ziektes. We hanteren hele strenge hygiënemaatregelen en we houden vrijwel zonder hulpmiddelen onze varkens in een goede gezondheid.

Met Good Farming Star voegen we daar nog iets extra’s aan toe: extra leefruimte en extra speelmaterialen. Ik vind het een mooi concept, omdat we hiermee laten zien dat we reageren op wat de consument van ons vraagt.

In het begin is het best even wennen. Zo krijgen onze zeugen in het kraamhok jute doeken, waarmee ze kunnen rommelen als ze nesteldrang krijgen. Sommige dieren knagen daar zo fanatiek op, dat ik af het toe bang ben dat ze de hele lap opvreten. Daar let ik wel op, ja.

Bij de biggen slaat het speelmateriaal enorm aan. Ze zijn er gek op. We hebben bijvoorbeeld riemen opgehangen in de hokken. Ze zijn er de hele dag druk mee: ze knagen erop, trekken eraan, ze hangen erin. Dat vinden ze geweldig! Daar kunnen ze hun energie goed op kwijt.''