t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Scheffer te Vorden
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Scheffer te Vorden
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij Scheffer te Vorden
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Gerard en Ina Scheffer

Samen met zijn vrouw Ina heeft Gerard Scheffer sinds 1993 een varkensbedrijf in Gelderland. Daarnaast hebben ze een akkerbouwtak en verkopen ze aardappelen aan huis vanuit een automaat. Sinds 2016 nemen ze deel aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'De varkens staan enthousiast klaar als ik stro ga strooien'

 

“Onze varkens lopen in grote groepen per hok. Door die grote hokken hebben ze heel veel ruimte om te lopen en te spelen. Ze hebben altijd iets te doen; met het stro op de grond, met de stroruiven en met de kettinkjes die in de stal hangen. De stal is optimaal ingericht voor dierenwelzijn en sluit daarom goed aan bij de voorwaarden voor Good Farming Star.

Om overzicht te houden in de stal, heb ik een loopbordes gemaakt dat een meter boven de varkens hangt. Zo kan ik heel gemakkelijk en snel zien hoe het met de varkens gaat. Op de loopbrug liggen strobalen klaar. Elke keer als ik er overheen loop gooi ik wat stro in de hokken. Het is grappig om te zien hoe de varkens al weten wat er gaat gebeuren als ik daar loop, dan gaan ze enthousiast klaarstaan. Daar kan ik van genieten.

Naast de varkens hebben we een akkerbouwtak en verkopen we onze eigen aardappels op ons bedrijf via een automaat. We leveren ook aan een winkel en een groenteboer en we bezorgen aan huis. Op die manier spreek ik veel mensen waardoor ik als boer persoonlijk het verhaal kan vertellen. In combinatie met het één ster Beter Leven keurmerk op de verpakking in de supermarkt kunnen we ook echt duidelijk maken dat we extra aandacht aan welzijn besteden.”