Gasseling_HTH5249_LR
Gasseling_HTH5273_LR
Gasseling_HTH5285_LR

Geert Gasseling

In Gelderland heeft Geert een varkensbedrijf verdeeld over drie stallen. Op één daarvan houdt hij Good Farming Star varkens. Dat bevalt zo goed, dat hij een nieuwe stal gaat bouwen die voldoet aan Good Farming Star.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Bijzondere samenwerking van Dierenbescherming, slachterij en varkenshouders'

 

''Mijn vrouw heeft een kapsalon aan huis en spreekt veel mensen. Ik loop regelmatig de kapsalon binnen voor een praatje. Dat leidt tot leuke gesprekken. Ik vertel graag over mijn werk, en heb het idee dat mensen inmiddels ook redelijk bekend zijn met het Beter Leven keurmerk.

Ik ben deelnemer van het eerste uur. Het bijzondere vind ik dat het een echte samenwerking is tussen de Dierenbescherming, de slachterij en de varkenshouders. Er wordt veel overlegd om tot een concept te komen dat voor alle partijen haalbaar is.

De varkens hebben nu meer ruimte, dat vertaalt zich in een betere diergezondheid. Vooral in de zomer zie je dat goed, dan zitten mijn Good Farming Star varkens zichtbaar beter in hun vel. Ik zie dat de dieren het beter doen, en dat geeft meer plezier in mijn werk.

Binnenkort ga ik een reguliere stal slopen en daarvoor in de plaats een nieuwe stal bouwen die voldoet aan alle eisen van Good Farming Star. Naast dierenwelzijn hoort duurzaamheid daar ook bij, ik ben van plan om zonnepanelen op het dak van de nieuwe stal te plaatsen.''