vandenBroek 08 bewerkt_LR
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij het Ommels Eindje VOF te Ommel.
De familie van den Broek. Vader Frans en zoon Joost.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij het Ommels Eindje VOF te Ommel.
De familie van den Broek. Vader Frans en zoon Joost.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Familie van den Broek

Joost van den Broek runt samen met zijn vrouw Daniella en zijn ouders een varkensboerderij in Oost-Brabant en Midden-Limburg. Ze hebben twee locaties, één met zeugen waar de biggen worden geboren, en één met volwassen varkens.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Wij kiezen voor dierenwelzijn en duurzaamheid, dat heeft de toekomst'

 

‘’Wij hebben een echt familiebedrijf. Ik ben al 20 jaar actief betrokken bij onze varkensboerderij. Eerst samen met mijn ouders en vanaf de zomer van 2017 nemen mijn vrouw en ik de boerderij over.

Sinds november 2016 doen we mee aan Good Farming Star. Dat spreekt ons aan omdat dit programma is gericht op de Nederlandse markt. Die willen een duurzame varkenshouderij met oog voor het welzijn van de dieren. Dat heeft de toekomst.

We waren al langer bezig met dierenwelzijn en het milieu. We wekken stroom op met zonnepanelen en hebben warmtepompen voor het hergebruik van warmte uit onze stallen. Ook de manier waarop wij voeren is duurzaam. We hebben op ons bedrijf een installatie waarmee we restproducten uit de levensmiddelenindustrie kunnen verwerken in het voer voor onze varkens.

Toen we ons aansloten bij Good Farming Star hebben we verschillende aanpassingen gedaan in de stallen. De dieren krijgen nu meer ruimte en we geven ze materialen waarmee ze zichzelf en elkaar bezighouden. Wat me het meest heeft verrast, zijn de jute zakken in het kraamhok. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels. Maar het blijkt dat jute zakken heel goed nestmateriaal zijn. De zeugen worden rustiger rond het werpen en de kwetsbare pasgeboren biggetjes komen sneller naar het veilige warme nest.’’