21. Boer Gerrit en Ineke - Achterhoek (2)_LR
21. Boer Gerrit en Ineke - Achterhoek (1)_LR
21. Boer Gerrit en Ineke - Achterhoek (3)_LR

Familie ter Haar

Gerrit ter Haar heeft samen met zijn vrouw Ineke een zeugen- en varkensbedrijf in de Achterhoek. Hun zoons Stefan - de potentiële bedrijfsopvolger - en Rick zijn nauw betrokken bij het bedrijf.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Onze varkens vertonen hun natuurlijke gedrag'

 

''Wij doen al vanaf het eerste jaar mee met Good Farming Star. Onze dieren krijgen extra ruimte en afleidingsmaterialen. Je ziet dat ze zich daardoor natuurlijker gedragen. Dat spreekt ons aan.

In de kraamstal hangen we bijvoorbeeld jute zakken op. Dat geeft de zeugen afleiding in de dagen en uren rondom het werpen van biggetjes. Sommige dieren trekken de doeken er helemaal af en leggen deze op de grond om er een nest van te maken. Ik weet niet of het daardoor beter gaat, maar de zeugen zijn wél een stuk rustiger op het moment dat de biggen worden geboren. Ik vind dat prachtig om te zien.

We hebben een blokhut bij ons bedrijf geplaatst, waarin passerende wandelaars en fietsers even kunnen uitrusten. Als ze willen, kunnen ze daar een film zien van ons bedrijf. In die video laten we alles zien: van de huisvesting van de zeugen en de geboorte van de biggen, tot aan het afleveren van de varkens. In het gastenboek dat in de blokhut ligt, reageren de meeste mensen heel positief. Die waardering doet ons goed.''