KrabbenBornerbroek_HTH9868_LR
KrabbenBornerbroek_HTH9846_LR
KrabbenBornerbroek_HTH9926_LR

Familie Krabben

Marion en Willibrord Krabben hebben samen met hun zoon Marc een bedrijf met varkens en melkkoeien in Twente. Ze hebben zelf een strovoorziening bedacht voor hun varkens.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Er is steeds meer vraag naar vlees met het één ster Beter Leven keurmerk'

 

''Door mee te doen met Good Farming Star, produceren we volgens de voorwaarden van het één ster Beter Leven keurmerk. In de varkenshouderij merken we dat er steeds meer vraag is naar vlees met dit keurmerk. Ook horen we dat er in het buitenland belangstelling is. Dat is positief.

Wij hebben onze stal op verschillende manieren aangepast om te voldoen aan de voorwaarden van het Beter Leven keurmerk. We hebben doorgangen gemaakt in de hokafscheidingen, zodat er grotere ruimtes ontstaan. Daardoor hebben de varkens meer bewegingsvrijheid.

We hebben zelf iets bedacht om de varkens stro te geven. Dat kun je met een gewone ruif doen, maar wij gebruiken hiervoor oude voerbakken. Daarin hebben we een ketting bevestigd. Als de varkens met de ketting spelen, valt er stro uit. De varkens moeten op deze manier moeite doen om stro te krijgen. Ze worden daardoor meer uitgedaagd en ze verspillen minder stro.''