teSelle_HTH9363_LR
teSelle_HTH9278_LR
teSelle_HTH9288_LR

Erik te Selle

Erik te Selle heeft samen met zijn vrouw Liesbeth een zeugenbedrijf in de Achterhoek. Varkenshouders zorgen goed voor hun dieren, stelt hij. Deelnemers aan Good Farming Star doen nog iets extra’s.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Met Good Farming Star volg ik de wens van de Nederlandse consument'

 

''Het belangrijkste voor dierenwelzijn vind ik aandacht besteden aan de varkens en zorgen dat je de zaken op orde hebt. Ik denk dat heel veel Nederlandse varkenshouders goed voor hun dieren zorgen, helemaal als je het vergelijkt met andere landen.

Het is voor varkenshouders soms niet gemakkelijk om iets extra’s te doen voor dierenwelzijn. Het brengt namelijk extra kosten met zich mee en dan wordt het voor ons lastig om een goede boterham te halen uit ons bedrijf. Het is goed dat ons vlees onder het één ster Beter Leven keurmerk in de winkels ligt. Het mooie aan het keurmerk vind ik dat de extra inspanningen herkenbaar zijn op de vleesverpakking.

Binnen Good Farming Star gelden duidelijke afspraken. Onze varkens hebben bijvoorbeeld meer ruimte en krijgen afleidingsmaterialen. De varkenshouders die meedoen, houden minder dieren in hun stal. Ik doe mee omdat ik dierenwelzijn belangrijk vind en omdat ik verwacht dat we met het Beter Leven keurmerk op de langere termijn beter aansluiten bij de wensen van de Nederlandse consument.''