t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Asseldonk te Heesch-Nistelrode.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Asseldonk te Heesch-Nistelrode.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Asseldonk te Heesch-Nistelrode.
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Dennis van Asseldonk

Dennis van Asseldonk heeft een varkensbedrijf in Noordoost-Brabant. Onlangs bouwde hij een nieuwe stal, die geheel voldoet aan de eisen van het Good Farming Star-concept.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Sinds ik de varkens op deze manier houd, heb ik nog meer plezier in mijn vak'

 

''Toen Good Farming Star werd geïntroduceerd dacht ik, daar moet ik bij zijn. Het is fijn voor de varkens en ook fijn voor de varkenshouder dat het varken een zo goed mogelijk leven heeft. Het werkt natuurlijk veel fijner als je varkens vrolijk zijn en het goed hebben. Bovendien geloof ik er ook in dat we als varkenshouderij meer moeten aansluiten bij de wensen van de consument. Ik vind het een mooi idee dat het vlees van mijn varkens niet de wereld overgaat met ‘bestemming onbekend’, maar gewoon in de Nederlandse supermarkten wordt verkocht. Ons vlees is duidelijk herkenbaar aan het één ster Beter Leven keurmerk op de verpakking.

Aan de huidige stal hebben we wel wat aanpassingen moeten doen om aan onze eigen vernieuwde eisen en aan de eisen van de Dierenbescherming te voldoen. Na de omschakeling zijn we wat minder varkens gaan houden en hebben we de stal zo verbouwd dat de varkens nu in grotere groepen leven. Veel daglicht in de stal hadden we gelukkig al.

Sinds ik de varkens op deze manier houd, heb ik nog meer plezier in mijn vak. Je ziet dat de ruimte ze goed doet en ze groeien goed. Ter ere van de onlangs gebouwde nieuwe stal heb ik een open dag georganiseerd en daar uiteraard ook verteld over Good Farming Star. Ik merk dat mensen het kennen en waarderen. Ja, ik denk wel dat dit de toekomst is.''