t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Santvoort te Nuland
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Santvoort te Nuland
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie
t.b.v. Vion- Goodfarmingstar website
Reportage bij van Santvoort te Nuland
Fotograaf:Van Assendelft Fotografie

Barend van Santvoort

Barend van Santvoort heeft een varkensbedrijf met zeugen in het noorden van Brabant. Hij merkt dat mensen in zijn omgeving aandacht voor dierenwelzijn waarderen. Dat is voor hem een belangrijke drijfveer.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Wij zullen ons altijd onderscheiden met aandacht voor dierenwelzijn'

 

''Als varkenshouder wil ik maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik merk dat de mensen in mijn omgeving steeds bewuster nadenken over het vlees dat ze kopen. Met mijn bedrijf wil ik aansluiten bij deze trend. De zorg voor een beter leven van onze dieren helpt om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen.

Sinds wij meedoen met Good Farming Star, hebben onze dieren meer ruimte gekregen. Onze zeugen krijgen nestelmateriaal voor als de biggetjes komen, zodat ze zich meer kunnen gedragen zoals in de natuur. Verder hebben we gezorgd dat de varkens meer te doen hebben in de stal, bijvoorbeeld door ze hooi- en stroruiven te geven. Ik ben ervan overtuigd dat deze maatregelen goed zijn voor de varkens. Ik zie bijvoorbeeld zelf dat onze biggen harder groeien als ze meer ruimte hebben, een duidelijk teken van goede gezondheid.

Varkensbedrijven zullen zich blijven ontwikkelen en misschien wordt de manier waarop wij nu werken wel de standaard in de toekomst. Maar als Good Farming Star-bedrijven zullen we ons blijven onderscheiden. We willen op het gebied van dierenwelzijn altijd een stapje voorlopen op de rest. Daarom krijgt het vlees van onze varkens één ster van het Beter Leven keurmerk. Voor de bewuste consument is dat een zekerheid dat er extra goed voor de varkens wordt gezorgd.''