Kroesbergen_HTH9831_LR
Kroesbergen_HTH9745_LR
Kroesbergen_HTH9812_LR

Arnold Kroesbergen

Varkenshouder Arnold Kroesbergen vertrok twintig jaar geleden van Bennekom naar Drenthe om een varkensbedrijf te beginnen. Dat zou een tussenstop zijn naar Canada, maar inmiddels voelt hij zich helemaal thuis in het Drentse landschap. Naast varkens houdt hij daar ook schapen, in de wei rond zijn huis. En ook de varkens krijgen gras, dat Arnold speciaal voor hen verbouwd.

Ons beter leven-programma:
Good Farming Star


Ons Beter Leven varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming heeft een vertrouwde herkomst. In het programma Good Farming Star werken we samen met 185 Nederlandse varkenshouders, die trots zijn op hun bedrijf en met zorg hun dieren houden. Lees meer

goodfarmingstar

'Dat het allemaal zo aaibaar is, dat verwachten de mensen niet'

 

''Varkens mogen graag gras eten. Als ze buiten zouden lopen, zouden ze dat ook doen. Het is een mooie natuurlijke aanvulling op de voeding. Als het maaitijd is, krijgen ze het vers en de rest van het jaar krijgen ze het uit de graskuil, waar het bewaard wordt. Het is goed voor de gezondheid van de varkens, en die moet natuurlijk optimaal zijn. Daarom heb ik ook gekozen voor een gesloten bedrijf. De biggen worden hier geboren en worden hier grootgebracht. Zo heb ik alles zelf in de hand.

Omdat ik een hele nieuwe stal heb neergezet, kan ik voldoen aan de nieuwste eisen. Zo lopen hier bijvoorbeeld de varkens in grote groepen in één hok. Die grote groepen zijn goed voor het natuurlijke gedrag. Daarnaast hebben we ook stro- en hooiruiven hangen, en mogen de zeugen hun lange staarten houden. Ik vind het ook heel goed dat de beren, de mannelijke biggen, niet meer worden gecastreerd. Ik ben er trots op dat ik vanaf het begin mee doe met Good Farming Star.

Het is ook mooi dat het vlees met het Beter Leven keurmerk wordt verkocht en dat het in Nederland blijft. We maken een hoogwaardig stukje vlees en dat mogen de mensen weten. Ik vind het leuk als er mensen op het bedrijf komen en krijg dan vaak leuke reacties. Dat de dieren er zo goed bij liggen en dat het allemaal zo aaibaar is, dat verwachten de mensen niet. Ik zet me 100% in voor mijn dieren. Ik ben zeker trots op het product dat ik lever.''